Uncategorized

Automated Home 15 -års jubilæum Special#7 – Ant Skelton

2011 ser automatiseret hjem nå den modne alderdom på 15. For at fejre vores Quindecennium (ja, virkelig) har vi bedt nogle venner på stedet om at se tilbage og give os deres hjemmeautomation fremhæver fra det sidste årti og en halv.

For en endnu større udfordring bad vi dem derefter om at se frem til, hvilke fremskridt de næste 15 år vil bringe til digital husholdning. Denne gang kigger Ant Skelton et sidelæns blik på fortiden (i sin normale underholdende stil), mens han længes efter en erstatning for en 30 år gammel ven.

Ant Skelton, trådløs indlejret softwareingeniør & ‘Startupentusiast’ – God Herre, er det allerede 15 år? Jeg kan tænke på mindst to projekter fra dengang, at jeg stadig ikke er færdig. I disse dage var hjemmeautomation lidt af en vild grænse. Burly Fellows mødtes i pubfunktionsrum for at sammenligne outlandske kontrastioner. EPOD’er blev fået i bulk uden nogen let mærkbar grund. Du var enten en Xpler eller en Xaper, en HomeVioner eller en Misterhouser; Men alle troede på Kat5 -switcherens komme. Alle havde en tivo, alle havde en pronto, og alle ville have et komfortalarmsystem, men kun de posh børn havde råd til dem.

I midten af ​​det hele havde vi Usenet Newsgroup Comp.Home.Automation (yngre læsere muligvis nødt til at Wikipedia nogle af disse arkaiske udtryk), hvor amerikanere klagede over vores britiske centriske tråde, men alligevel nedlagde nedlæggelsen af ​​en “unødvendig”. UK Group: Og dermed blev født UKHA eller “Mark’s List on Egroups.com”, som det var dengang. Her blev flashmobs organiseret til et sted med CAT5-oversvømmelsesledninger, og vi overvejede artikler som denne.

Uundgåeligt blev dette et websted, og dengang så websteder meget forskellige ud, da bannerannoncer og tilknyttede links ikke var blevet udviklet endnu. Vi havde to konkurrerende IRC -kanaler (Mine Lost), hvor dyrebar lille hjemmeautomation gik videre, men en hel del gammel TOOT blev talt og stadig er.

Mit første valg til imponerende teknologi i æraen skulle være X-10, de billige som chips, let eftermonterede hjemmeautomatiseringsmoduler. De var ganske vist baseret på 70’ers teknologi og blev tildelt af de billigste mulige komponenter. Det industrielle design kom fra den sovjetiske brutalistiske skole, handlingstiden var frygtelig, og du kunne ikke komme igennem 2 amp smelter hurtigere, hvis du bælte dem i en 30 mm kanon. Men hvad de gav dig, var evnen til at kontrollere lys og apparater til en lav pris og uden at skulle omdirigere al din elektrik. X-10 gjorde det muligt for dig at gøre “Look, jeg kan tænde og slukke for lysene ved at sende tekster fra min Nokia 6210!” Demo til dine venner og familie. Mange af dem ville se på dig, som om du selvfølgelig var forringet, og dem, der sandsynligvis allerede kendte dig fra mailinglisten. X-10 var åben, ved hjælp af betydelig omvendt teknik, og al slags hjemmebrygget galskab fulgte. Og hvem kan glemme den rene lunatiske glans af X-10 Barking Pet Dog Alarm.

Jeg ændrede dog efter en nylig samtale med min mor. Hun mindede om det tidspunkt, hvor jeg fik mit hus, og rev et perfekt brugbart luftskabsskab til at erstatte det med det, der for hende var en usigelig vederstyggelighed.

Ukhaers ved det som “knudepunkt 0”, men min mor ser det som et uhellig onde tempel. Dårligt nok til, at der er stativer med mystiske enheder med blinkende lys, men hvad der virkelig efterlader hende irriterende med rædsel er tilstedeværelsen, i betydeligt antal, af hende en masse hadede fjende: ledninger. Hun har hadet dem fra gamle. Forfærdelige, grimme ledninger, komme i vejen og normalt loitere om at prøve at finde problemer. De “skaber støv”, ved du og forstyrrer kvindelige forfølgelser som Hoovering.

På den anden side vil enhver Ukhaer, der er værd at deres salt, have en dyb og grundlæggende kærlighed til ledninger. CAT-5-ledninger, CT100-ledninger, RG9-ledninger. De dyre flade kobberfletninger, der snakes under stuen tæppet. Måske endda en smule optisk fiber for en vis variation. Vi ved alle, at det mest afgørende job, der skal gå i gang, før vi flytter ind i et nyt hus, er intet at lave med gardiner eller dekorere. Det er den betydelige installation af 10’ere kilometer strukturerede ledninger, placering af paneler og afskedigelse af udsendelser. Alle disse gulvplader bliver nødt til at komme op. Har vi virkelig brug for Ethernet i garagen og haveskuret? Selvfølgelig gør vi det.

Ledninger er selve stoffet af de slags ting, som Ukhaers har været op til i de sidste 15 år, uden dem ville vores Tivos og HomeVisions og endda vores X-10 Doodads blive gjort ubrugelige. Selv den mægtige Kat5 -switcher kræver brug af ledninger, når den afslører sig for de troende.

Den mindre identificerede Kat5 -switcher – smedet fra Unicorn Horn & Hens Teeth

Confucius sagde ”studere fortiden, hvis du ville kende fremtiden”. I overensstemmelse hermed kan jeg segue doven ind i min forudsigelse i de næste 15 år, for at viden, ledning af ledninger.

Forbløffende, al herregård i trådløse netværker allerede allestedsnærværende, og de er heller ikke den eneste bevarelse af nørderne og nørderne. Jeg ved dette, fordi min mor heldigvis skriver et brev af problem til BT efter installationen af ​​hendes bredbånd og wifi -router. For hendes betydelige irritation er min far (”Jeg har ikke brug for internettet! Det er, hvad biblioteker er til!”) Er i stand til at beklage at gå af hver joule, hun bruger ved hjælp af sin Zigbee Power-Line Monitor.

Gennemsigtig trådløs internetadgang er nu så almindeligt sted, at mit tidligere eksempel på at tænde og slukke for en mobiltelefon synes dagligdags. Den eneste barriere for dens erkendelse er det faktum, at der i øjeblikket ikke findes nogen levedygtige alternativer til den 30 år gamle X-10-teknologi, der foretager den faktiske skifte. Der er selvfølgelig forskellige dyre muligheder, der involverer fuldstændigt omstrømning, men med hensyn til omkostninger og enkelhed er der ingen klar efterfølger. Selv de betydede “avancerede X10” -udskiftninger tilbyder dyrebart lidt i vejen for forbedret funktionalitet, men alligevel er mystisk 4-5 gange som dyre.

Heldigvis er dette ikke gået upåagtet hen af ​​elselskaber og producenterne af smartphones, hvis nylige meddelelser er noget at gå forbi. Deres motiver kan være at slukke for dit køleskab og slukke for et indfald eller stråle dine afførende annoncer, hvis de bemærker, at du har været på toilettet en usædvanlig lang tid, men de vil fungere som en kommerciel bilist for den slags teknologier Det vil gøre en trådløs X-10-erstatning mulig. Jeg stikker min hals ud og forudsiger, at lukkede, proprietære muligheder som Z-Wave og det bureaukratiske mareridt, der er Zigbee, falder ved vejen, og at enkle, åbne protokoller som Dash7 eller 6Lowpan vil sejre. Trådløse IPv6 -lyspærer? Hvad er det ikke at elske?

Alene i de sidste 12 måneder har der været et glut af billige trådløse moduler, der omfatter mikrokontrollere og radiodansceivere med forskellige Mac -typer og driftsfrekvenser, fra alvorlige spillere som NXP, analoge enheder og Texas -instrumenter. På kort sigt vil disse levere en masse hjemmebryggeri-automatiseringssjov, men inden Mesh Network og forfærdelige X-10-lysswitches vil kun være en fjern hukommelse.

Ønsker mere? – Følg os på Twitter, som os på Facebook, eller abonner på vores RSS -feed. Du kan endda få disse nyhedshistorier leveret ved hjælp af e -mail, direkte til din indbakke hver dag

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *